Олланд анонсував повноцінну зустріч у “нормандському форматі” щодо Донбасу на найближчі тижні

 

За інформацією президента Франції Франсуа Олланда, найближчими тижнями для обговорення українського питання відбудеться нова зустріч “нормандської четвірки”.

“Ми дійшли згоди організувати наступними тижнями зустріч на найвищому рівні між Німеччиною, Францією, Росією та Україною”, – повідомив Олланд у понеділок, 5 вересня, на своїй сторінці у “Фейсбуці”, перебуваючи на саміті “Великої двадцятки” у китайському Ханчжоу.

Олланд зазначив, що щодо України йдеться про подальше втілення Мінського процесу, покращення ситуації з безпекою на Донбасі, а також стимулювання довіри між сторонами конфлікту.

Як відомо, ситуація на Донбасі була предметом зустрічей віч-на-віч між президентом Франції та канцлером Німеччини Ангелою Меркель з російським очільником Володимиром Путіним, які відбувались у Ханчжоу напередодні.
Крім того, українське питання стало предметом обговорення спільної зустрічі Олланда, Меркель та президента США Барака Обами на полях саміту G20.

Раніше лідери Німеччини, Франції та Росії мали намір провести спільну зустріч на полях саміту G20 в Китаї, утім пізніше Путін, апелюючи до “диверсій у Криму”, заявив, що зустріч в “нормандському форматі” на полях саміту G20 в Китаї не має сенсу.

Читайте також:
Олланд і Меркель обговорили з Путіним ситуацію в Україні

“Нормандці” обговорять із Путіним розведення військ на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна