Комітет Європарламенту без голосування схвалив надання Україні “безвізу”

 

У Європарламенті закликали скасувати візи для українців. На цьому наголосила доповідач з питання скасування для українських громадян візових вимог Марія Габріель на слуханнях комітету ЄП із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ у понеділок, 5 серпня.

“Я закликаю членів нашого комітету затвердити доповідь. Це стане свідченням, що кожна країна, яка виконала всі критерії, може мати переваги візової лібералізації. Застосування такого підходу також забезпечить довіру третіх країн до Євросоюзу”, – цитує доповідачку “Укрінформ”.

Доповідь Габріель містить проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.

Водночас у своєму виступі болгарська європарламентарка звернула увагу на три головні проблемні питання, у вирішенні яких Україна спільно з європейськими партнерами повинна докладати максимальних подальших зусиль. Йдеться про боротьбу з корупцією, урегулювання міграційної кризи та безпеку на кордонах.

У своїх виступах усі депутати профільного комітету підтримали надання українцям безвізового режиму, зазначає кореспондент “Укрінформу”.

На цьому засіданні депутати не голосували за доповідь про скасування візового режиму для українських громадян. За процедурою, таке рішення має бути ухвалене під час третього розгляду питання, який може відбутися наприкінці вересня.

Читайте також:
5 вересня Європарламенту запропонують затвердити пропозицію ЄК щодо “безвізу” для України

Як повідомлялося, 7 липня Комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.
Але головним буде рішення комітету з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE).

11 липня у Києві єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган висловив сподівання, що питання про безвізовий режим з Україною може бути вирішено найпізніше в жовтні.“Впевнений, що ми можемо прийняти остаточне рішення на початку осені”, – наголосив Ган.

3 вересня Ган заявив, що рішення про лібералізацію візового режиму для України та Грузії буде ухвалене в ЄС цього року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна