За розпорядженням радника Путіна в ОРДО прийшло обладнання, яке придушило аналоговий телесигнал з України

 

Російські окупанти в окремих районах Донецької області констатують дієвий вплив аналогового сигналу українського ТБ на населення т.зв. “ДНР” та намагаються придушити мовлення українських телеканалів спеціальним обладнанням. Про це йдеться у зведенні Головного управління розвідки Міноборони України від 4 вересня.

“Російські військові пропагандисти Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ)… відмічають поступову зміну настроїв місцевого населення тимчасово окупованих територій сходу України та російських окупаційних військ щодо доцільності продовження війни проти України й реалізації кремлівського проекту “Новоросія” і домінуючу роль у таких змінах системної патріотичної діяльності українських телеканалів ICTV, “5-й канал”, “1+1”, СТБ та ін.

Особливе занепокоєння російського окупаційного командування викликає не тільки збільшення фактів відмови від подальшого проходження військової служби, але й “негативний” вплив українських ЗМІ, який переноситься на морально-психологічний стан збройних сил Російської Федерації військовослужбовцями, “зараженими українським патріотизмом”.

В рамках заходів протидії, поряд з тотальним блокуванням на тимчасово окупованих територіях сходу України 32 українських телевізійних каналів цифрового сегменту телебачення та заміною їх на 37 російських, нарощуються можливості противника по придушенню мовлення українських телеканалів в аналоговому сегменті”, – зазначено в повідомленні.

За даними розвідки, з 2 вересня аналоговий сигнал українських телеканалів “1+1” та “Новий канал”, які приймалися в населених пунктах тимчасово окупованих територій сходу України на Маріупольському напрямку, було придушено за допомогою спеціального обладнання, придбаного після особистого втручання радника президента Росії Владислава Суркова.

“Зазначене обладнання обслуговується виключно російськими фахівцями, а підбір російських телепередач “постмейнстрімівської журналістики” з “альтернативною інформацією” здійснюється офіцерами відділу дезінформації та контрпропаганди Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ) ЦТВ Південного військового округу ЗС РФ”, – повідомляє ГУР МОУ.

Читайте також:
Інформаційна карта Донбасу: знищити монополію “ДНР” на правду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна