У зоні АТО – другий день без загиблих і поранених

 

Другий день поспіль у зоні АТО на Сході України немає загиблих і поранених серед українських військових. Третій день до ряду минув без загиблих. Про це під час брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко.

“Третю добу поспіль жоден український військовий не загинув, а кількість порушень режиму припинення вогню з боку ворога залишається низькою”, – сказав полковник Лисенко, додавши, що поранених бійців АТО також немає.

Прес-центр штабу АТО у ранковому зведенні поінформував, що за минулу добу, 3 вересня, російсько-окупаційні війська 16 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів:
9 випадків порушення режиму тиші зафіксовано на Маріупольському напрямку, 7 – на Донецькому. На Луганщині жодних обстрілів не було.

На Маріупольському напрямку ворог вів вогонь із стрілецької зброї по Мар’їнці, Водяному та Красногорівці. Окрім того, поблизу Красногорівці, Мар’їнці та Гнутового спостерігалася снайперська активність.

На Донецькому напрямку бойовики обстріляли Авдіївку з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, зазначили у штабі.

“Збройні сили України на провокації не відповідають, вогонь у відповідь не відкривають.
В цілому, обстановка в районі проведення АТО характеризується дотриманням «режиму тиші», за виключенням поодиноких збройних провокацій з боку противника”, – констатовано у зведенні.

Як відомо, з 1 вересня на Донбасі оголошено перемир’я, про яке домовилася тристороння контактна група в Мінську.

Читайте також:
Ірина Геращенко: Якщо перемир’я на Донбасі триватиме – це сприятиме вирішенню решти проблем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна