Лондон не проводитиме нові референдуми щодо членства в ЄС, попри тиск вулиці

 

Велика Британія не проводитиме ще один референдум щодо членства в Європейському Союзі. Про це заявила прем’єр-міністр країни Тереза Мей на спільній прес-конференції з президентом США Бараком Обамою у Ханчжоу (Китай) перед початком саміту “Великої двадцятки”.

“Так, Brexit дійсно означає вихід Британії з ЄС. 23 червня народ Сполученого Королівства проголосував, щоб Британія залишила Європейський Союз. Уряд поважає це рішення, і ми поважаємо побажання людей, і ми реалізуємо це на практиці. Тому другого референдуму не буде”, – сказала Мей.

“Сполучене Королівство залишить Європейський Союз”, – визнала вона.

Також Мей додала, що, зважаючи на вихід з ЄС, Британія дивитиметься на нові можливості для створення торговельних відносин по усьому світу.

Глава уряду Британії таким чином відреагувала на багатотисячний марш проти Вrexit, який пройшов у Лондоні напередодні. Проєвропейська хода мала на меті вчинити тиск на уряд, щоб той відклав початок формального процесу виходу країни з ЄС.

За повідомленням ВВС, демонстранти закликали уряд зміцнювати економічні, культурні та соціальні зв’язки з Європою. Озброївшись саморобними плакатами і прапорами, активісти пройшли від Гайд-парку до будівлі парламенту, де в понеділок, 5 вересня, будуть обговорювати, чи відбудеться повторний референдум про членство в ЄС.
Аналогічні мітинги проти Вrexit відбулися в багатьох містах Великої Британії, в тому числі в Единбурзі і Бірмінгемі.

Як відомо, планується, що після виконання різних бюрократичних та політичних процедур Велика Бриатнія вийде з ЄС орієнтовно до початку 2019 року.

 

Читайте також:
Уряд Британії офіційно відхилив петицію щодо повторного референдуму про Brexit

Шотландія починає дебати щодо незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна