До спроби рейдерського захоплення спиртзаводу на Київщині причетний бізнесмен із кліки Януковича, – депутат

 

У селі Крюківщина Києво-Святошинського району Київської області група чоловіків чисельністю понад 200 осіб намагалася захопити спиртопереробне підприємство. Внаслідок інциденту один чоловік загинув, ще одну особу було травмовано.
Спершу про це повідомила прес-служба обласного ГУ НП, згодом інформацію деталізував заступник голови управління Костянтин Бушуєв, передає телеканал “112 Україна”.

За його словами, чотирьох нападників правоохоронцям вдалося затримати.

“Нарядами встановлено, що довкола території підприємства “Хімакс”, яке спеціалізується на спиртовій продукції, перебувало понад 200 осіб. Після того як пролунали постріли, вказані особи почали тікати з місця події. Водночас поліція затримала чотирьох учасників, які намагалися проникнути на територію підприємства”, – зазначив Бушуєв.

Тіло вбитого чоловіка було знайдено поліцією згодом біля паркану підприємства. “Встановлюється його особа. Попередньо, чоловік загинув внаслідок вогнепального поранення”, – повідомив представник поліції.

Як сказав Бушуєв, загиблий був із числа нападників.

Під час спроби захоплення підприємства на його території перебувало близько 80 охоронців фірми “Ватра-1”. У них поліція вилучила дві помпові рушниці та два пристрої для відстрілу гумовими кулями.

За фактом події поліція відкрила два кримінальні провадження – за статтями “хуліганство” і “вбивство”.
Потерпілим під час спроби захоплення підприємства була надана медична допомога.

“Всіх затриманих допитують”, – сказав Бушуєв, додавши, що також було опитано народного депутата Дмитра Лінька.

До спроби захоплення підприємства “Хімакс” причетний бізнесмен Олексій Чеботарьов, який свого часу був учасником благодійних проектів разом із міністром внутрішніх справ часів Януковича Захарченком, а також Клюєвим, Азаровим, Арбузовим та іншими людьми екс-президента. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” написав народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько.

“Як тільки сталася трагічна ситуація в Києво-Святошинському районі, “тітушки” від учасника банди Януковича Олексія Чеботарьова, який втік до Москви, здійснили збройний напад на підприємство в Крюківщині”, – зазначив він.

За словами Лінька, вони збирали багато людей протягом усієї ночі і тероризували підприємство.

“На ранок мені повідомили мої помічники, до яких звернулися жителі Крюківщини, що по селищу орудують кілька сотень озброєних “тітушок” і можливе кровопролиття. Я відразу виїхав до Києво-Святошинського відділку поліції і повідомив старшому черговому Олександру Саку про критичну ситуацію”, – написав депутат.

На думку Лінька, реакція поліції не була оперативною, тому він закликав главу Нацполіції Хатію Деканоїдзе негайно відреагувати на ситуацію.

“Той факт, що бандити Януковича з Москви керують озброєними “тітушками” і намагаються рейдерським способом захоплювати підприємства в Києві, має бути підставою для серйозного розслідування СБУ! Якщо негайно не відреагувати на цей випадок, то реванш банди Януковича не за горами!” – додав Лінько.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна