Державна програма “відновлення миру на Донбасі” коштує $1,5 млрд., – міністр

 

Євросоюз, ООН та Світовий банк оцінюють реалізацію державної програми відновлення та розвитку миру в східних регіонах України в 1,52 млрд. доларів. Про це повідомив “Дзеркалу тижня” міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

“Згідно зі звітом спільної місії ЄС, ООН та Світового банку “Оцінка шляхів відновлення та розбудови миру в Україні”, орієнтовний обсяг фінансових потреб на виконання Програми становить 1,52 млрд дол”, – сказав міністр.

За його словами, потреби визначено й розподілено таким чином: інфраструктура та соціальні послуги — 1 млрд. 257,7 млн. доларів США, відновлення економіки — 135,5 млн. доларів, соціальна стійкість, розбудова миру та громадська безпека — 126,8 млн. доларів.

Вадим Черниш повідомив, що найближчим часом Кабмін планує ухвалити рішення про створення ради, яка координуватиме виконання програми відновлення миру на Донбасі.

“На підході зараз ще два рішення уряду, які безпосередньо пов’язані з державною програмою як однією зі складових механізмів, що мають бути реалізовані. Це створення відповідної ради при уряді на чолі з віце-прем’єром, з участю всіх центральних органів влади і представників регіональних та місцевих органів самоврядування”, – повідомив міністр.

“Рада має скоординувати всі зусилля, шалені зусилля, бо шалені кошти виділяються, чесно кажучи”, – сказав Черниш.

Нагадаємо, 31 серпня Кабінет Міністрів схвалив концепцію державної програми “Відновлення і розвиток миру в східних регіонах України”, присвячену ліквідації наслідків російської агресії на Донбасі.

Читайте також:
Німеччина виділила 6 млн. євро на гуманітарні проекти на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна