Уряд Узбекистану офіційно повідомив про критичний стан президента, Reuters – про смерть

 

Урядовий портал Узбекитсану повідомив про різке погіршення стану здоров’я  президента держави Іслама Карімова, який був госпіталізований минулої суботи після перенесеного ним інсульту. Повідомлення на сайті уряду з’явилося сьогодні, 2 вересня.

“Дорогі співвітчизники, з великою тяжкістю в серці повідомляємо вам, що за минулу добу в стані нашого президента відбулося різке погіршення і, на думку лікарів, він оцінюється як критичний“,  – сказано у відозві.

При цьому 2 вересня агентство Reuters із посиланням на три дипломатичні джерела повідомило про смерть Іслама Карімова. Це перше підтверджене повідомлення про смерть глави Узбекистану від міжнародних ЗМІ.

Як писала Новинарня, 29 серпня агентство “Фергана”, посилаючись на власні джерела, повідомило про смерть незмінного президента Узбекистану Іслама Карімова.
За два дні до того у Карімова, який очолював країну протягом усіх 25 років з часу здобуття незалежності, стався крововилив у мозок.

Читайте також:
У Самарканді готуються до похорону президента Узбекистану, – ЗМІ

26,5 років Карімова та інші “найтриваліші” президенти екс-СРСР. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна