Росія сформує на Донбасі третій армійський корпус, – Муженко

 

Росія готується наростити свій окупаційний контингент на Донбасі, створивши третій армійський корпус. Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко в інтерв’ю британському виданню The Times.

“Росія збирається перекинути більше солдатів на Донбас. Міністерство оборони РФ готується збільшити кількість військ на сході України на третину в рамках своїх довгострокових планів знищити українську державу”, – заявив Муженко.

За його словами, Росія відправляє більше солдат через кордон і водночас відправляє десятки тисяч військових до Криму.

“Ми не говоримо про слабкі й неконтрольовані групи бойовиків. Ідеться про військову ієрархію з чіткими системами командування й контролю”, – наголосив начальник генштабу ЗСУ.

“У планах Росії – створити третій армійський корпус, який складатиметься з професійних російських солдатів”, – заявив він.

На думку Муженка, йдеться про тисячі солдатів, сформованих у три чи п’ять бригад. Але даних про чисельність третього російського формування на сході України немає.

The Times пише, що її джерело в підрозділі армії Росії, яке базується в Луганську, підтвердило, що побоювання українських військових виправдані.
“Це буде третій кулак для гнучкості, операцій саботажу, контратак і наступів, тоді як інші два корпуси будуть тримати лінію”, – сказав співрозмовник видання.

Як відомо, наразі на Донбасі під керівництвом кадрових офіцерів ЗС РФ діють два армійські корпуси – 1 АК (формально – так звана “армія ДНР”), і 2 АК (переважно на території “ЛНР” і в північних районах ОРДО).

Читайте також:
Бойовики ОРДЛО переформовані на зразок ЗС Росії та керуються російськими офіцерами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна