Прокуратура допитує всіх міністрів оборони, а російських посадовців засудять заочно, – Луценко

 

Військова прокуратура допитує всіх міністрів оборони часів Незалежності, котрі перебувають в Україні, у справі щодо військової агресії з боку Російської Федерації. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки.

“Ми допитуємо усіх колишніх міністрів оброни, які є на території України”, – зазначив він.

Також, за його словами, допитуються всі колишні керівники генштабу.

Також Луценко заявив, що керівництво Збройних сил України в період 2005-2014 року продало військового майна майже на 2 мільярда гривень, причому за часів Януковича знищення “військової інфраструктури відбувалося цілеспрямовано”.

Також генеральний прокурор повідомив, що до всіх 18 представників російської влади та керівництва збройних сил Росії, яким ГПУ повідомила про підозру у вчиненні злочинів проти засад національної безпеки України, буде застосована процедура заочного засудження.

“Стосовно всіх підозрюваних буде застосована процедура заочного засудження. Перше рішення українських судів ми уже отримали, і сподіваюсь протягом найближчих тижнів отримати їх по всіх 18 підозрюваних”, – сказав генпрокурор.

Він зазначив, що зазначених громадян РФ оголошено в державний розшук, щодо них є рішення суду про затримання і доставлення в суд для обрання запобіжного заходу.

“Будучи реалістами, ми усвідомлюємо, що вище керівництво Росії, що розв’язало війну з Україною, навряд чи приїде до Києва, ми також співпрацюємо з офісом прокурора Міжнародного кримінального суду”, – сказав Луценко.

Водночас він прокоментував реакцію російської сторони на пред’явлені звинувачення: “Коли громадянин Глазьєв написав мені листа, не погоджуючись із підозрою, натякаючи на якусь міфічну Гаагу щодо так званого “військового перевороту” в Україні, то можу сказати одне: дідусь Фрейд працює, Гаага була згадана в цьому листі”.

“Вибір у тих, хто розв’язав проти України, хто вбивав наших військовослужбовців та мирних громадян один – або Київ, або Гаага, третього шляху немає“, – зазначив генпрокурор.

Читайте також:
ГПУ оголосила підозру 18 високопоставленим росіянам через війну на Сході.
ПРОСЛУШКА ЗАТУЛІНА І ГЛАЗЬЄВА

Цікавий дембель розкопав, як при Януковичу Україна продавала автомати за ціною півлітри

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна