У сфері війскової освіти почались кардинальні зміни, – Полторак

 

За останні роки кількість бажаючих вступити у виші на військові спеціальності перевищила кількість місць. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак у привітанні з Днем знань.

“Приємно, що за останні роки кількість бажаючих вступити до військового вузу у рази перевищує кількість наявних місць. Це свідчить і про високий патріотизм молодого покоління й про те, що реформи, які проводяться у війську, викликають довіру в народу”, – розповів він.

Крім того міністр розказав про кардинальні зміни в системі вищої військової освіти.

“У сфері військової освіти, як і загалом у Збройних Силах, розпочалися кардинальні зміни. Наразі збільшено кількість практичних занять. До викладацького складу ввійшли викладачі-практики, які мають реальний досвід бойових дій”, – повідомив він.

“Шановні курсанти та ліцеїсти! На вас лежить відповідальне завдання – ввібрати максимум знань, аби бути гідними, професійними захисниками свого народу. Й тут не маєте права на лінощі, адже у сьогоднішніх випускників найсуворіший екзаменатор — АТО, інколи за нестачу знань, умінь і навичок можна поплатитися найціннішим – життям. Шановні викладачі! Від вас залежить, якими будуть Збройні Сили, бо саме ви виховуєте майбутніх захисників. Мудрості вам та наснаги! Бажаю вам успіхів у новому навчальному році, натхнення та доброго здоров’я”, – написав у привітанні Полторак.

Читайте також:
Гройсман пообіцяв збільшення зарплат освітянам та фінансування у 10 млрд. гривень

Стипендії студентам не скасують, але змінять алгоритм виплат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна