Внаслідок обстрілу бойовиками Щастя важко поранена медсестра лікарні

 

Бойовики в ніч на середу, 31 серпня, 25 разів обстріляли населені пункти Луганської області вздовж лінії розмежування, внаслідок чого поранення отримала одна людина. Про це повідомила Луганська обласна військово-цивільна адміністрація.

Зазначається, що російсько-терористичні війська нарощують інтенсивність обстрілів напередодні 1 вересня – дня, коли згідно домовленостей ТКГ в Мінську, має відбутися повне та безумовне припинення вогню.

Як розповів заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко, внаслідок обстрілів у ніч на 31 серпня найбільше постраждало місто Щастя, де внаслідок ворожого обстрілу зі 120-мм мінометів побиті стіни, вибиті вікна та осколками посічені дахи у житлових будинках, один будинок згорів.

Подвійне сліпе осколкове поранення голови отримала жінка 1985 р. н., – медсестра Щастинської міської лікарні. Наразі за її життя борються лікарі.

Крім того, протягом минулої доби бойовики обстрілювали населені пункти Попаснянського району, в тому числі з забороненими Мінськими домовленостями видами зброї.

Зокрема, ввечері противник з САУ, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї 15 разів обстріляв околиці міста Попасна, села Новоолександрівка та Новозванівка.

По позиціях українських військовослужбовців поблизу міста Золоте терористи двічі застосовували гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети.

“Складається враження, що терористи намагаються використати до 1 вересня всі боєприпаси, що завозилися до так званої “ЛНР” з  території Росії протягом останніх місяців. Страждають мирні люди та військові, руйнуються житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури. Луганська обласна державна адміністрація зі свого боку робить все можливе для оперативного відновлення об’єктів, необхідних для відновлення життєдіяльності постраждалих населених пунктів”, – зауважив Юрій Клименко.

Читайте також:
Ситуація в зоні АТО загострилась на всіх напрямках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна