Військовозобов’язані в Росії масово “косять” від призову на збори, щоб не потрапити на Донбас

 

Під час стратегічного командно-штабного навчання збройних сил Росії “Кавказ-2016” у Ставропольському краї РФ, починаючи з 25 серпня, до призову на військові збори зголосилися лише 10% резервістів від запланованого обсягу. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

“Головною причиною ухилення населення від мобілізаційних заходів є небажання брати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України”, – зазначають у ГУР МОУ.

За даними розвідки, протягом двох тижнів планом передбачено призвати на військові збори 4700 резервістів Ставропольського краю.

При цьому повсюдними явищами, крім ухилення від призову, є невідповідність у списках військовозобов’язаних; виїзд осіб, що підлягають відмобілізуванню, з місць реєстрації; пияцтво на пунктах збору та їх самовільне залишення.

“З метою виконання плану мобілізації, центральною та місцевою владою були вжиті у т.ч. репресивні заходи: проведення раптових перевірок силами поліції та доставка виявлених військовозобов’язаних до пунктів збору; складання протоколів та доведення до військовозобов’язаних і їх родичів вимог законодавства про кримінальну відповідальність у разі уникнення призову на військову службу; перевірка громадян на в’їзді та виїзді з великих міст для примусового затримання військовозобов’язаних”, – інформує ГУР.

Нагадаємо, раніше в розвідці неодноразово відзначали, що розгортання військ РФ під час широкомасштабних навчань “Кавказ-2016” може бути використане для завдання удару по території України.
Під час подій у районі Іловайська в серпні 2014 року багато солдатів окупаційних військ РФ вважали, ніби вони перебувають на території Росії.

Читайте також:
ГУР: У рамках навчань ЗС Росії формують біля кордонів України потужне міжвидове угруповання

Разом із військами в Росії в повну бойову готовність приведено армії бойовиків на Донбасі. ІНФОГРАФІКА – КІЛЬКІСТЬ ОЗБРОЄНЬ

Російські ЗС тренуються долати ППО України та завдавати ракетно-бомбові удари

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна