Україна скликає екстрену конференцію через недотримання бойовиками “перемир’я Дня знань”

 

Українська сторона ініціювала екстрену відеоконференцію Тристоронньої контактної групи в зв’язку з недотриманням бойовиками на Донбасі взятих на себе зобов’язань щодо припинення вогню з опівночі 31 серпня. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила Дарка Оліфер – прес-секретар представника України в групі, екс-президента Леоніда Кучми.

За її словами, таке зобов’язання бойовики взяли на себе “у зв’язку з початком нового навчального року”. Однак дане зобов’язання порушили.

“Скайп-зустріч пропонується провести завтра, 1 вересня, о 12:00”, – повідомила Дарка Оліфер.

Як відомо, 26 серпня Тристороння контактна група за участю представників бойовиків заявила про необхідність повного безстрокового припинення вогню на Донбасі з 1 вересня 2016 року. “Тільки на підконтрольній Україні частині Донбасу до шкіл і дитсадків підуть понад 150 тисяч дітей. Ми наполягаємо, що всі діти Донецької та Луганської областей, незалежно від місця проживання, мають право на турботу і безпеку. Саме тому Україна наполягає на повному припиненні вогню. Українська сторона послідовно виконує Мінські угоди і закликає Російську Федерацію і бойовків не порушувати взяті на себе зобов’язання і з 1 вересня 2016 року все ж таки припинити стріляти”, – заявила Оліфер.

Українська сторона з нагоди початку навчального року пропонувала оголосити 1 вересня днем повного припинення вогню.
Раніше виявилися достатньо дієвими домовленості щодо “великоднього перемир’я” на Донбасі.

Читайте також:
Україна в Мінську пропонує припинити вогонь до 1 вересня і створити п’яту підгрупу

ГУР: Бойовики запланували інформаційну провокацію з нагоди 1 вересня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна