У Берліні й Вашингтоні розповіли, коли зможуть повернутися до звичайної співпраці з Росією

 

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр знову заявив, що виступає за повернення Росії у формат “Великої вісімки” – G8. Про це він сказав в інтерв’ю RND напередодні саміту “Великої двадцятки”, що пройде в Китаї.

“Конфлікти в Сирії та Україні демонструють нашу зацікавленість у тому, щоб не виключати Російську Федерацію з тісної співпраці провідних економік світу. Ключ до повернення [Росії] до G8 лежить у Москві. Тобто якщо на Сході України і в переговорах щодо припинення вогню в Сирії буде досягнутий прогрес, “Велика сімка” зможе обговорити це питання з Москвою”, – вважає Штайнмайєр.

Паралельно з Вашингтона прозвучала заява про те, що Сполучені Штати сумніваються в можливості повернення до “звичайної співпраці” з Росією на цьому етапі. Про це на брифінгу заявив офіційний представник Державного департаменту США Джон Кірбі.

“В імплементації Мінських угод є певний прогрес, але він повинен бути ще більшим”, – констатував Кірбі.

На думку представника Держдепу, перш ніж США повернуться до нормальних відносин з РФ, потрібно вирішити багато питань. “Наша думка не змінилася, досі не час повертатися до звичайної співпраці з Росією, враховуючи побоювання щодо дій Російської Федерації в Україні, окупацію Криму, досі наявну напруженість в процесі реалізації Мінських угод”, – пояснив Кірбі.

 

Читайте також:
Німецька преса про “мирний” виступ Штайнмаєра в Росії:
“Насмішка над позицією вільної Європи”

Росія заблокувала переговори в “нормандському форматі” на саміті G20 через “теракти в Криму”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна