Прокуратура АР Крим порушила справу за фактом візиту на півострів французьких депутатів

 

Прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження щодо групи французьких парламентаріїв на чолі з Тьєрі Міріані за статтею 332-1 Кримінального кодексу України – “порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України”. Про це повідомив народний депутат України Георгій Логвинський (фракція “Народний фронт”), який подав відповідну заяву до прокуратури після візиту французьких політиків у Крим.

“До восьми років можливого позбавлення волі в українських тюрмах, і головне – цілком реальна втрата депутатського мандата у Франції – таку ціну, я сподіваюся, заплатять французький депутат Тьєрі Маріані та його колеги за візит до Криму. За моєю заявою до прокуратури АРК відкрито кримінальне провадження згідно зі ст. 332-1 за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію АРК”, – цитує Логвинського прес-служба “Народного фронту”.

Він зазначив, що французькі парламентарі не приховували: мета їхнього візиту – легітимізація анексії та зняття санкцій з Росії.
“Ба більше, Маріані на прес-конференції в Москві заявив, що Крим буде визнано російським, а санкції буде знято ще до кінця 2017 року”, – додав він.

“Сподіваюся, що й надалі позиція прокуратури залишатиметься жорсткою і разом з французькими правоохоронцями ми зможемо довести цю справу до кінця – засудити горе-депутатів за порушення територіальної цілісності України”, – сказав Логвинський.

Нагадаємо, 29 липня до окупованого Криму прибула делегація з 11 французьких депутатів на чолі з депутатом Національних зборів, співголовою асоціації “Франко-російський діалог” Тьєрі Маріані. Там їх супроводжував глава комітету Держдуми РФ у справах СНД Леонід Слуцький.
Частина членів французької делегації вже вдруге відвідує окупований Крим. Минула поїздка відбулася влітку 2015 року.

Читайте також:
Французький депутат вилаяв українського журналіста за “огидне” запитання про візит в окупований Крим. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна