Порошенко нагадав, що для введення “безвізу” потрібно до 00:00 запустити е-декларування

 

Офіційний запуск системи електронного декларування має відбутись 31 серпня о 23.59. Про це повідомив президент Петро Порошенко під час робочої поїздки в Маріуполь.

“Вчора керівник Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ) повідомив, що сертифікат [системи е-декларування] готовий. Сьогодні наприкінці дня він має бути вручений представникам Національної агенції з питань запобігання корупції. Програма кардинально перероблена”, – повідомив він.

Президент наголосив, що з 00.00 годин 1 вересня програма має бути запущена.

Порошенко підкреслив, що це означатиме завершення виконання умов в рамках програми співпраці з МВФ та завершення виконання зобов’язань щодо надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

Петро Порошенко також нагадав, що 5 вересня комітет Європарламенту приступить до розгляду питання надання безвізового режиму для українців.

Як відомо, система електронного декларування активів держчиновнків була запущена 15 серпня без сертифікату Держспецзв’язку, що стало підставою для заяв про саботаж. Після скандалу виправити недосконалу програму доручили Держспецзв’язку, запуск перенесли на 1 вересня.

Читайте також:
Франція і Німеччина підтримали оголошення тиші 1 вересня, відповідь залежить від однієї людини, – Порошенко

Саміт ЄС-Україна відкладено до вирішення проблем “безвізу” й е-декларування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна