Поліція в Одесі знайшла елітний Range Rover, вкрадений у бразильського легіонера “Шахтаря” Фернандо

 

В Одесі правоохоронці знайшли чотири викрадені елітні іномарки, серед них – ексклюзивний позашляховик, власником якого є один із легіонерів відомого футбольного клубу. Про це повідомив сайт Національної поліції України.

“В Одеській області було встановлено місце знаходження дорогого позашляховика Range Rover, що належить знаменитому футболісту. Наприкінці жовтня (?) 2015 року цей джип був викрадений невідомими в Києві”, – сказано в повідомленні.

Фернандо в "Шахтарі"

Фернандо в “Шахтарі”

Очевидно, що йдеться про колишнього півзахисника “Шахтаря”, бразильця Фернандо Лукаса, який із донецького клубу перейшов до італійської “Сампдорії”, а цього літа – в московський “Спартак”.
Як повідомляли ЗМІ, у вересні 2014 року в нього в Києві вкрали чорний Range Rover, а в березні 2015-го – білий Range Rover вартістю 150 тис. доларів.

На відміну від першого авто, друге вдалося знайти. У причетності до крадіжки підозрюють 30-річного одесита, випускника Академії внутрішніх справ.

Відпрацювання проводила внутрішня безпека Національної поліції.

З’ясувалося, що злодії відігнали вкрадену в Печерському районі Києва автівку за сотні кілометрів від столиці та тривалий час переховували в Одесі. Коли для ексклюзивного автомобіля нарешті знайшли гідного покупця, зловмисники вирішили косметично його освіжити на одному з міських СТО. Оперативники ВБ спрацювали миттєво – позашляховик прямісінько з мийки доставили до поліцейського відділку.

Не зважаючи на те, що кузовні номери машини були перебиті, експерти-криміналісти встановили оригінальний заводський номер, який повністю збігся з номером розшукуваного автомобіля гравця футбольного клубу.
Також від працівників СТО було отримано інформацію щодо особи, яка пригнала до них цей джип.

У цей самий час до карного розшуку одеської поліції звернулася місцева мешканка. Жінка розповіла, що у вересні минулого року її знайомий позичив у неї 27 500 доларів США, залишивши у вигляді застави свій Range Rover. Одеситка бачила паспорт чоловіка, а тому нічого лихого не запідозрила. Однак через десять місяців автомобіль, припаркований під будинком, зник. Тож заявниця припустила, що до цього може бути причетний її боржник.

Перевіряючи цю інформацію, розшуківці надали жінці фото осіб, які значаться у спеціальних поліцейських базах. На одному з них вона упізнала свого знайомого. Щоправда, прізвище чоловіка, яке запам’ятала одеситка, і те, що значилось у відомчих обліках, відрізнялось двома літерами. Однак обличчя виявилось те саме (згодом правоохоронці встановлять, що зловмисник використовував підробні документи). Крім того, з’ясувалося, що і працівники СТО, і потерпіла, вказують на одну й ту ж особу.

Отримавши дозвіл суду на проведення санкціонованого обшуку, оперативники внутрішньої безпеки та карного розшуку поліції Одещини завітали на адресу проживання підозрюваного – 30-річного уродженця Одеси, який закінчив Академію внутрішніх справ України.

Диплом міліціонера одесит отримав, але “професійний шлях” обрав інший. Кілька років тому він уже потрапляв в поле зору правоохоронців за угони автівок. Однак відповідальності йому вдавалося уникати.

Під час обшуку у квартирі, де мешкав чоловік, було знайдено фальшиві паспорт і кошти, а також порошкоподібну речовину білого кольору (за висновком проведеної експертизи – кокаїн).

Та головне – в дворі будинку зловмисника, у його гаражі та на одній з охоронюваних поблизу стоянок, опери виявили ще три автомобілі, які перебували у розшуку: Toyota-Rav4 (викрадена в Харкові), Audi A4 (викрадена на території Молдови) та Range Rover (викрадений в Одесі), повідомляє прес-служба Нацполіції.

Читайте також:
Бразилець із “Шахтаря” заявив, що Донецьк окупований російськими військовими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна