На Закарпатті в перестрілці контрабандистів за участю депутата поранено 4 людей

 

У ніч на 31 серпня в селі Нижня Апша Тячівського району Закарпатської обалсті виник конфлікт між двома групами чоловіків, який переріс у стрілянину з вогнепальної зброї та спричинив поранення чотирьох осіб.

Як повідомив голова державної адміністрації Закарпатської області Геннадій Москаль, один із учасників конфлікту – чинний депутат районної ради від партії “Єдиний центр”.

За даними Москаля, на автозаправці на околиці села група мешканців Мукачева, у тому числі раніше судимі, намагалися з’ясувати стосунки з мешканцями Тячівського району, котрі займаються контрабандою сигарет через “зеленку” з України в Румунію.

За попередніми даними, причина конфлікту – в заборгованості за поставлені сигарети, які контрабандисти Тячівщини отримали з Мукачева, однак не розрахувалися за них, оскільки втратили товар при переправленні через кордон.

Спочатку між двома групами виникла словесна перепалка, яка переросла в бійку. Згодом один із місцевих, що стояв збоку, витягнув із машини пістолет-кулемет іноземного виробництва й відкрив хаотичний вогонь по приїжджих.

З місця події вилучено 25 гільз, сокиру і кийок, зазначає обласна прокуратура.

Поліція Закарпаття повідомляє, що до лікарні з пораненнями потрапили четверо жителів Мукачевого, Мукачівського та Свалявського районів віком 20-36 років. Найважчий стан – 36-річного мукачівця, який отримав вогнепальне поранення живота та грудної клітки.

За наслідками солотвинських “розборок” відкрито провадження за ч.2 ст.15 та ч.2 п.12 ст.115 Кримінальног кодексу (замах на вбивство).

Особи практично всіх учасників конфлікту в Солотвині поліція вже встановила, їх розшукують. На території області поліція ввела в дію оперативний план “Сирена”.

“Розкриваючи цей злочин, було розкрито інші. Зокрема, за гарячими слідами затримано злочинців, які вчинили напад у балаклавах на кафе в селі Велятино Хустського району. Також затримано автомобіль “Мерседес”, який перебував у розшуку СБУ”, – інформує поліція.

Читайте також:
Спінінг, тирса, коні. Топ схованок цигаркових контрабандистів останнього тижня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна