На Київщині затримали на хабарі ще двох прокурорів

 

Генеральна прокуратура проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання хабара працівниками органів прокуратури Київської області. Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генпрокуратури.

Досудове розслідування встановило, що низка працівників прокуратури Києво-Святошинського району Київської області за попередньою змовою з іншими службовими особами прокуратури (наразі не встановленими) вимагали неправомірну вигоду від представника суб’єкта господарювання за зняття арешту з банківського рахунку, накладеного в іншому кримінальному провадженні.

За місцем проживання підозрюваних вилучено кошти, які є предметом неправомірної вигоди, а також 14 засобів зв’язку та комп’ютерну техніку.

Двох працівників прокуратури затримано. 30 серпня 2016 року їм було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 (вимагання хабара) Кримінального кодексу України , вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії, спрямовані на викриття та притягнення до кримінальної відповідальності усіх осіб, причетних до вчинення корупційного злочину.

 

У ГПУ нагадають, що 29 серпня за підозрою у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в розмірі понад 375 тис. грн. було затримано працівника прокуратури Києво-Святошинського району Київської області.

Читайте також:
На Київщині на хабарі спіймали трьох прокурорів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна