Кабмін розширив санкційні списки проти РФ

 

Кабінет Міністрів України розширив санкційні списки ще понад 300 особами. Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів на прес-конференції в Києві в середу, 31 серпня.

За його словами, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в Києві цього ж дня, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Уряд вирішив розширити перелік фізичних і юридичних осіб, які підпадають під санкції, ще 259 фізичними та 46 юридичними особами”, – сказав перший віце-прем’єр.

Степан Кубів додав, що Кабмін також вирішив продовжити дію санкцій щодо 388 фізичних та 105 юридичних осіб, які були введені раніше.

За його словами, дії уряду спрямовані на максимальну синхронізацію санкційних списків із європейськими.

Як відомо, 16 вересня 2015 року президент Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня про застосування персональних санкцій до ряду фізичних і юридичних осіб строком на 1 рік через агресію Кремля проти України.
У список увійшли 400 фізичних та 90 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, щодо яких застосовуються санкції. Серед них потрапили під санкції юридичні особи – “Концерн ППО” “Алмаз-Антей”, “Банк Москви”, “Газпромбанк”, ВАТ “Первый канал”, ВАТ “Телекомпанія НТВ” та ін.
До провідної російської авіакомпанії “Аерофлот” застосовані санкції у вигляді обмеження, часткового або повного припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України. Аналогічні санкції введено відносно державіакомпанії РФ “224 летный отряд”, “ВИМ-Авиа”, “Газпром-Авиа”, “Донавиа”, “Когалымавиа”, “Оренбургские авиалинии”, “Полет”, Red Wings, “Россия”, “РусДжет”, “РусЛайн”, “Сибирь”, “Трансаэро”, “Уральские авиалинии”, “Якутия”, “Ямал” тощо.

Українські економічні санкції торкнулися також найбільшого російського залізничного оператора ВАТ “Первая грузовая компания” (Москва) і його 100% української “дочки” у вигляді повного припинення транзиту ресурсів і перевезень територією України.

Читайте також:
Кабмін розширив санкційний “список Савченко-Сенцова-Кольченка”

Порошенко розширив санкційний список на 17 російських брехунів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна