СБУ на Донеччині виявила ще понад тисячу фіктивних переселенців

 

Чергову схему незаконної виплати пенсій псевдопереселенцям у зоні АТО на Донбасі викрила Служба безпеки України.

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби виявили факт неправомірного отримання довідок особами, які відсутні за місцем реєстрації, а фактично проживають на території самопроголошених республік “ЛНР/ДНР”.
Відтак, відповідно до звернення СБУ, органи соціального захисту Донеччини скасували 655 довідок фіктивним переселенцям. Крім того, припинено незаконну виплату пенсій 459 особам на загальну суму майже півмільйона гривень щомісячно.

“Наразі СБ України перевіряє місця масової реєстрації переселенців”, – зазначає прес-центр. І нагдує, що під час спільного брифінгу з міністром соціальної політики голова СБУ Василь Грицак наголосив на тому, що порядним переселенцям зі сходу України нічого не загрожує.

Читайте також:
Тука пояснив, переселенці з яких міст муситимуть повертати отримані соцвиплати

Мінсоцполітики: 317 тисячам переселенців зупинили пенсії, бо вони не підтвердили,
що живуть на підконтрольній території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна