У Станично-Луганському районі третій день не можуть відновити подачу води та світла через обстріли бойовиків

 

У смт Станиця Луганська третій день не можуть закінчити ремонтні роботи з відновлення ліній електропостачання, які були пошкоджені ввечері 26 серпня внаслідок обстрілу російсько-терористичними військами. Про це повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко, інформує прес-служба ОДА.

Наразі відремонтовані дві ділянки лінії електропостачання, яка знаходяться у так званій “сірій зоні”, стосовно доступу до третьої, що знаходиться під постійним вогнем російських снайперів, ведуться перемовини.

“Зі свого боку ми зробили все, аби відновити системи життєзабезпечення у Станично-Луганському районі. Дві ділянки були відремонтовані. Голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз особисто звернувся до “Спільного координаційного центру нагляду за припиненням вогню” аби 12 тисяч мешканців Станиці Луганської не потерпали у спеку від відсутності води та світла”, – сказав Клименко.

Відповідно до повідомлення, у населених пунктах продовжують працювати тимчасові електрогенератори.

Голова Станично-Луганської райдержадміністрації Юрій Золкін зазначив, що високовольтна лінія електропередач має пошкодження на правому березі Сіверського Донця — цю територію українська влада не контролює, інформує “Громадське радіо“.

В суботу на місце аварії виїздила бригада ремонтників, але попрацювати їм не дали, пояснивши це міркуваннями безпеки. Представники “ЛНР” заявили, що місце, де сталась аварія, частково заміновано.

Втім, Юрій Золкін зауважив, що в “ЛНР” обіцяють допустити ремонтні бригади на місце аварії, але конкретні строки не називають.

На запитання, чиї робітники мають усунути пошкодження (Луганськ чи Станиця) Юрій Золкін пояснив, що Луганське енергетичне об’єднання однаково працює на підконтрольній Україні території та на непідконтрольній, тому на місце аварії відправляли саме робітників з Луганська.

Наразі всі державні установи у районі працюють в екстреному режимі. Енергозабезпечення здійснюється за допомогою генераторів.

Таким чином забезпечується робота банків, мобільний, інтернет-зв’язок,  подача води по водоканалах, де централізоване водозабезпечення, здійснюється відкачування стічних вод. Завдяки генераторам працює контрольний пункт в’їзду-виїзду, розповів голова району.

За словами Юрія Золкіна без світла залишається приблизно 20 тисяч людей: у самій Станиці — 7-8 тисяч людей, Валуйська сільська рада — 6 тисяч та великий дачний масив, на якому зараз проживають в основному переселенці з Луганська.

У районі близько півтори тисячі людей мають складнощі з централізованим водопостачанням, тому що воду качають лише вдень. Близько 19.00 робітники припиняють роботу.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна