У Києві вшановують жертв Іловайської трагедії. ГРАФІК ЗАХОДІВ

 

У понеділок, 29 серпня, в Києві проходять меморіальні заходи, присвячені другим роковинам Іловайської трагедії.

…18 серпня 2014 року українські війська захопили більшу частину міста Іловайськ Донецької області. Але внаслідок введення на Донбас регулярних російських військ 23-24 серпня вони опинилися в оточенні. Після попередніх домовленостей про “гуманітарний коридор” для українських військ сили АТО почали вихід з міста, однак були розстріляні на марші.
За підтвердженими даними військової прокуратури, в “Іловайському котлі” загинули 366 військових, 429 були поранені, понад 500 – потрапили в полон.

На Михайлівській площі вшановують пам’ять полеглих воїнів.

11:00 – ОФІЦІЙНИЙ ПОЧАТОК заходів, присвячених Іловайській трагедії 2014 року.
Біля Стіни Пам’яті та зниклих без вісті буде розташована виставка-експозиція із артефактів, вивезених з місць бойових дій Іловайського котла “Блокпост Пам’яті”.
Будуть присутні представники та почесна варта від Міністерства оборони, Генштабу Збройних сил і Національної гвардії України (державні прапори, салютна група, вінконосна група і група почесного маршу).

11:15 – ПАНАХИДА від настоятеля Михайлівського монастиря УПЦ КП. Хор від монастиря. Також запрошені релігійні служителі інших конфесій та релігій, в т.ч. мулла й рабин.

11:45 – СЛОВА ПАМ’ЯТІ від ПОБРАТИМІВ – учасників Іловайських битв.

12:00 – СЛОВА ПАМ’ЯТІ від ЗБРОЙНИХ СИЛ та НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ, почесна військова варта.

12:30 – СЛОВА ПАМ’ЯТІ від РІДНИХ загиблих та зниклих без вісті в Іловайських битвах.

12:45 – Звернення від учасників Іловайських битв та їх рідних до президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України з питань розслідування і здійснення суду щодо винних у зраді, службовій недбалості та створенні Іловайського котла, тощо.

13:00 – ЖАЛОБНА ПІСНЯ “Гей, пливе кача…” та Гімн України.

13:15 – СТІНА ПАМ’ЯТІ загиблих і зниклих безвісті – запалювання поминальних свічок та покладання квіт біля Стіни Пам’яті.

13:45 – АВТОПРОБІГ колони представників військових підрозділів, що приймали участь в Іловайської операції (10-20 машин) дорогами столиці із прапорами та шевронами цих підрозділів.

Читайте також:
На Софійській площі мітингували родичі загиблих в “Іловайському котлі”

14:00 – ОБІД для родичів загиблих і зниклих без вісті.

Місце проведення цього та наступних заходів: Національний військово-історичний музей України, вул. Михайла Грушевського, 30/1.

15:00 – ФОТОВИСТАВКА від фотокореспондентів–волонтерів, безпосередніх свідків Іловайських битв (Олександр Глядєлов, Максим Дондюк, Максим Левін) “Іловайськ-2014” на другому поверсі музею.

15:30 – ЕКСКУРСІЯ до ЕКСПОЗИЦІЙ АРТЕФАКТІВ різних епізодів АТО 2014-2016р.р., в т.ч. “Іловайського котла”.

16:00 – ДОКУМЕНТАЛЬНИЙ ФІЛЬМ “Як ми стали добровольцями” (Лора Артюгіна).

Читайте також:
Муженко про Іловайськ: Готовий відповідати, але судді хто?

Бійці АТО пікетували Адміністрацію президента, вимагаючи покарати винних
в Іловайській трагедії

У Києві перепоховали комбрига, який загинув під час прориву з Іловайського котла
і донедавна був неідентифікований

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна