НАБУ розслідує розкрадання 300 млн. грн. при закупівлі радіостанцій для армії

 

Суд надав Національному антикорупційному бюро тимчасовий доступ до документації в рамках досудового розслідування кримінального провадження про можливе розкрадання 300 млн. грн. при закупівлі радіостанцій чиновниками Міноборони, Нацгвардії і Державної прикордонної служби України. Відповідне рішення прийняв Солом’янський райсуд Києва, зазначено в постанові від 17 серпня.

Провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України – “зловживання владою і службовим становищем”.

НАБУ вважає, що чиновники зазначених силових структур “уклали договори закупівель за завищеними цінами, чим завдали збитків державним інтересам на суму близько 300 млн. гривень”.

Зокрема у фірми “Доля і Ко ЛТД” були закуплені цифрові радіостанції “Motorola” загальною вартістю 811 млн. гривень, незважаючи на цінові та технічні переваги інших учасників переговорної процедури.

Читайте також:
Суд дозволив НАБУ перевірити телефон Авакова з приводу рюкзаків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна