Під час обшуку в ректора НАУ знайшли готівку на суму 5 млн. грн.

 

У результаті обшуку за місцем проживання т.в.о. ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка детективи НАБУ вилучили готівки на загальну суму близько 5 млн. грн. (1,5 млн. грн., 50 тис. доларів США, 70 тис. євро, 3 тис. фунтів стерлінгів, інша валюта). Також вилучено дев’ять зливків золота масою від 2 до 20 грам. Про йдеться в повідомленні прес-служби Національного бюро.

“Затримані вчора (26 серпня) т.в.о. ректора та посередник (адвокат) знаходяться у лікарні зі скаргами на стан здоров’я. Готується повідомлення про підозру”, – зазначили в НАБУ.

В Бюро нагадали, що 26 серпня детективи НАБУ разом з прокурорами САП та колегами з СБУ затримали в Києві тимчасово виконуючого обов’язки ректора Національного авіаційного університету під час отримання частини хабара у розмірі близько 3 млн. грн. (100 тис. євро). Ці гроші призначалися за прийняття на посаду в НАУ професора, від якого й вимагався хабар.

Читайте також:
В.о. ректора НАУ уже в лікарні і каже, що справу сфабриковано

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна