На Майдані активісти вимагають звільнення Умерова

 

На майдані Незалежності в Києві активісти проводять акцію з вимогою до окупаційної “влади”  Криму звільнити заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, якого арештували і тримають у психіатричній лікарні Сімферополя, повідомляє “Радіо Свобода“.

Рідні й адвокати Умерова заявляють про серйозне погіршення стану його здоров’я.

Організатори акції вимагають негайно звільнити Умерова, надати йому необхідну медичну допомогу і припинити його кримінальне переслідування.

На акції присутні голова Меджлісу Рефат Чубаров, бізнесмен та активіст Ленур Іслямов, режисер Ахтем Сеїтаблаєв, колишній російський бранець Геннадій Афанасьєв та інші, повіомляє “УП“.акція

Раніше сьогодні міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала російську владу негайно звільнити утримуваного у психіатричній лікарні заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу.

“Примусове тримання Умерова в психіатричній установі є кричущим порушенням його прав. Це також ганебна спроба використати психіатрію, щоб змусити його замовкнути і очорнити його репутацію. Така практика, як відомо, широко використовувалася щодо дисидентів у Радянському Союзі”, – наголосила експерт Human Rights Watch Таня Купер.

Читайте також:
Умеров знепритомнів у психлікарні. Адвокати скаржаться у Страсбург на тортури

Умерова закрили в психодиспансері та обмежили доступ до ліків

В Києві проходить акція на підтримку в’язнів Кремля Сенцова і Кольченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна