Клінтон звинуватила Трампа у проросійській політиці і звеличуванні Путіна

 

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон виступила з дуже жорсткою промовою проти свого конкурента по виборах, кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

Під час зустрічі з виборцями в місті Ріно, штат Невада, Клінтон звинуватила Трампа в расизмі й тому, що він від початку побудував свою кампанію на “упередженні й параної”.

“Опора Дональда Трампа на маргінальні групи, що відкидають традиційні американські цінності, – це частина ширшої історії: наростання хвилі радикального націоналізму правого спрямування по всьому світу”, – заявила Клінтон, стенограму виступу якої публікує The Washington Post.

“Хрещеним батьком цього глобального стилю радикального націоналізму є російський президент Володимир Путін“, – наголосила кандидатка в президенти від демократів.

Трамп звеличує Путіна і проводить проросійську політику. Він постійно говорить про те, щоб відмовитися від наших партнерів по НАТО, визнати анексію Криму й дати Кремлю повну свободу дій у Східній Європі”, – зазначила Клінтон.

Вона також нагадала, що “американські президенти, від Трумена до Рейгана, відкидали такий підхід, який Трамп сповідує щодо Росії”.
І ми також маємо його відкинути“, – додала кандидатка в президенти США.

Клінтон зауважила, що Трамп “виводить у мейнстрім групи, які пропагують ненависть і дискримінацію, і допомагає радикалам захоплювати Республіканську партію”.

“Людина, яка давно відома расовою дискримінацією, яка черпає думки з темних теорій змови і далеких, похмурих околиць інтернету, не повинна ніколи стати на чолі уряду або Збройних сил”, – заявила Клінтон.

Вона також пов’язала виборчу кампанію Трампа з активністю інтернет-руху прихильників переваги білих Alt-Right, які відкрито заявляють про загрозу США від напливу іммігрантів.

Читайте також:
Трамп готовий враховувати “російський вибір кримчан”

П’ятдесят впливових республіканців заявили, що не підтримують кандидата Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна