Керівника Авіаційного університету затримали на хабарі 170 тис. євро

 

Виконувача обов’язки ректора Національного авіаційного університету в Києві затримали під час отримання хабара в розмірі 170 тисяч євро. Про у “Фейсбуці” повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

“Щойно голова СБУ доповів президентові про затримання т.в.о. ректора Національного авіаційного університету під час отримання хабара в розмірі 170 тисяч євро. Операцію проведено спільно з НАБУ і Антикорупційною прокуратурою”, – написав він.

Прес-центр СБУ уточнив деталі: посадовець через посередника адвоката вимагав 170 тисяч євро від професора. У таку суму чиновник оцінив підписання наказу про призначення науковця на посаду в університеті.

Т.в.о ректора та адвоката затримали в робочих кабінетах після отримання частини хабара у розмірі 100 тисяч євро.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
СБУ й НАБУ затримали ректорку на даванні хабара заступнику міністра освіти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.