Геращенко в Мінську розповіла, на які компроміси готова Україна для звільнення полонених

 

Україна готова шукати правові механізми для зміни запобіжного заходу прихильникам так званих “ДНР/ЛНР” і можливості їх обміну на людей, яких тримають у заручниках бойовики. Про це на брифінгу в Мінську, який транслював телеканал “112 Україна“, заявила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

“У гуманітарному блоці мінських угод ми готові до компромісів заради двох цілей: перша – звільнення всіх заручників, друге – безперешкодний доступ гуманітарних міжнародних місій на всю територію конфлікту”, – зазначила Геращенко.

“У тих випадках, де закон дозволяє, ми йдемо на те, щоб шукати правові механізми, як для людей (прибічників “ДНР/ЛНР”) змінити запобіжний захід, як їх передати для того, що звільнити наших людей”, – сказала учасниця переговорів у Мінську.

За словами Геращенко, за рік, з червня 2015 року до сьогоднішнього дня українській стороні вдалося звільнити близько 80 українців.

Як відомо, сьогодні, 26 серпня, у столиці Білорусі Мінську відбувається зустріч координаторів підгруп Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі.

 

Як повідомляє “Інтерфакс”, в засіданні ТКГ з боку України візьме участь Леонід Кучма.

Інший представник України Євген Марчук напередодні засідання заявив, що сторони готові відводити війська вздовж лінії зіткнення на відстань 1 км з кожного боку. Таким чином, учасники переговорів планують створити так звані острівці або квадрати безпеки площею 2 на 2 кілометри. Крім того, за словами Марчука, сторони вже обумовили ділянки. Йдеться про як мінімум три ділянки для таких відведень.

Читайте також:
В Мінську представники ОРДЛО уже визнали утримування 45 полонених, Україна вимагає 107

Мінська підгрупа домовляється про відведення ЗС на 2 км від лінії розмежування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.