У Криму помолилися за Небесну Сотню та загиблих воїнів АТО

 

У Криму 24 серпня православні християни Кафедральному соборі святих рівноапостольних князя Володимира й Ольги (УПЦ Київського патріархату) в Сімферополі помолилися за мир Україні та загиблих Героїв Небесної Сотні і військових, які загинули в ході АТО. Про це повідомив архієпископ Кримський і Сімферопольський УПЦ КП владика Климент, інформує “Крим.Реалії“.

Зазначається, що православні християни відзначили вшанування Києво-Печерських святих Феодора й Василя.

“У нашому Соборі знаходиться ковчег святих преподобних отців. На честь цього великого церковного свята ми провели божественну літургію, під час якої також проголосили єктенію за мир, здоров’я і спокій громадян України. Також пом’янули всіх героїв України, яких знаємо й не знаємо, які загинули за час радянської окупації, Небесну Сотню, наших солдатів і простих людей, які загинули в ході цієї війни”, – сказав владика Климент.

За словами архієпископа, після служби парафіяни пройшли малим хресним ходом до пам’ятника Тарасу Шевченку.

“Слава Богу, обійшлося без ексцесів. Там були поліція й самооборона, але до парафіян вони не підходили. Люди змогли спокійно покласти квіти і сфотографуватися біля пам’ятника нашому великому духовному пророку”, – зазначив архієпископ Климент.

Раніше троє проукраїнських активістів отримували попередження від російських правоохоронних органів із забороною проводити будь-які акції в День Незалежності, проте 24 серпня люди приносили квіти до пам’ятника Шевченку.

Читайте також:
Як кримчани святкували День Незалежності. ФОТО

Окупаційний суд у Криму оштрафував УПЦ КП та витискає із собору в Сімферополі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна