Росіяни дозволили Україні подивитися на 55-й “гумконвой”. Везуть меблі для кінотеатрів

 

На окуповану територію українського Донбасу з Росії в’їхав 55-й так званий “гуманітарний конвой”.

Автоколона у складі 70 машин з понад 600 тоннами вантажу в’їхала в Донецьку область сьогодні рано-вранці, 25 серпня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих РФ.

Маршрут до пунктів пропуску пройдений без затримок, непередбачених ситуацій в дорозі не сталося. На шляху прямування колона МНС Росії розділилася на дві частини. Одна з них прибула на пункт пропуску “Донецьк”, друга – на “Матвєєв-Курган”, де вантаж пройшов митне оформлення в суворій відповідності з міжнародним законодавством.

Всі заходи на пунктах пропуску здійснювалися в присутності представників митної і прикордонної служб України. Автомобілі МНС Росії заїжджали на контрольно-пропускний пункт з відкритим заднім пологом кузова. Перевірці піддалися не тільки техніка, але супровідні документи на гуманітарний вантаж”, – стверджують у МНС РФ.

“Основна маса вантажу – це продукти харчування, предмети першої необхідності, медикаменти і навчальна література”, – заявила російська сторона.

При цьому помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян у коментарі каналу “112 Україна” заявив, що через пункти пропуску “Донецьк” та “Матвєєв Курган” на в’їзд в Україну дійсно прослідувало 70 автомобілів. При цьому представники української міжвідомчої групи здійснювали лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій, як і в попередніх подібних випадках.

Під час візуального огляду гумконвою українські прикордонники встановили, що автомобілі заповнені максимум на 30%.

“В основному це (вантаж) медикаменти, продукти харчування, книги. Також два автомобілі – меблі для кінотеатрів”, – підтвердив Слободян.

“Ніби вони їдуть до Донецька та Луганська. Як правило, повертаються через кілька годин. Наші будуть здійснювати спостереження і, по можливості, огляд вантажівок”, – додав він.

Як відомо, цей “гумконвой” Росія почала формувати 30 серпня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна