Радіо “Шансон” перевіряють через ротацію пісні про російський спецназ

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення в четвер, 25 червня, призначила позапланову перевірку “Радіо Шансон” (ТОВ «ТРК “Шансон”»), що виходить на частоті 101,9 МГц у Києві, на предмет дотримання закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Підставою для перевірки стала ротація на київській хвилі “Шансоні” пісні, яка прославляє спецназівців Росії.

“14 серпня цього року в ефірі радіостанції зафіксовано трансляцію музичного твору Аріни Крамер «Сегодня все спокойно» («Спецназ»), у якому містяться такі рядки: «Солдат своей страны, ты заслужил награду […] Я так горжусь тобой, когда мундир ты достаёшь, и в дом друзья приходят в августовский праздник. Я счастлива, когда гитару в руки ты берёшь и льются песни русского спецназа…». Зазначене свідчить про популяризацію та пропаганду правоохоронного органу держави-агресора”, – ідеться в повідомленні прес-служби Нацради.

На цей факт звернула увагу громадянка Анна Горянська, звернення якої стосовно трансляції “Радіо Шансон” пісні “Спецназ” було переслане до регулятора Міністерством інформаційної політики.

У Нацраді нагадують, що, відповідно до абзацу 4 частини 2 статті 6 закону України “Про телебачення і радіомовлення”, не допускається використання телерадіоорганізацій для закликів до розв’язування війни, агресивних дій або їх пропаганди.

З метою з’ясування обставин події на ТРК “Шансон” призначено позапланову перевірку.

Читайте також:
Канал Симоненка позбавили ліцензії на цифрове мовлення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна