Як кримчани святкували День Незалежності. ФОТО

 

У День Незалежності України 24 серпня біля пам’ятника українському поету Тарасу Шевченку в Сімферополі з’явилися букети квітів з жовто-блакитною символікою. При цьому як повідомляє “Крим.Реалії“, територію біля пам’ятника активно патрулюють співробітники російської поліції.

Пам'ятник Шевченку в Сімферополі

Пам’ятник Шевченку в Сімферополі

Крім того, жителі окупованого Криму і переселенці з півострова 24 серпня взяли участь в київській “ході Нескорених”. У День Незалежності України центральними вулицями столиці пройшов цивільний парад, таким чином активісти заявили про тих людей, які не є військовими, але роблять свій внесок в розвиток і незалежність країни.

“Я вирішив сюди прийти, бо не ось той парад – показуха президентська потрібна, а потрібні, дійсно, ветерани, ті, хто був поранений, ті, хто втратив близьких. Ця хода, це і є справжній парад”, – розповів Борис із Сімферополя, який брав участь і був поранений в протистоянні на Майдані Незалежності взимку 2014 року.

Керчанин Сергій приїхав до Києва зі своїм сином і дружиною спеціально для святкування Дня Незалежності. Каже, що бути тут “вимагає душа, серце”.

“Непередавані відчуття, дім тут, вдома я, всі свої, всі рідні”, – каже кримчанин.

Інші учасники ходи – переселенці Ольга і Валентина – в Києві вже не перший місяць, зізнаються, буває непросто, але про переїзд з Севастополя не шкодують.

“Незалежність, я усвідомила, що це таке, коли сталися ці події в Криму. Ми прожили в окупації півтора року, стільки сліз я пролила, я навіть не очікувала, що зі мною таке станеться. І зараз я знаю, що таке незалежність, я знаю, що я – господар свого життя і, що я можу тут вільно розмовляти, а там ми боялися і пошепки говорили. Тут я дихаю вільно, говорю вільно і ми не шкодуємо, що поїхали”, – розповіла Валентина.

Багато зустрічали цю ходу зі сльозами на очах – попереду колони йшли ті, хто за час конфлікту в Україні втратив своїх близьких і родичів. Діти і матері несли в руках портрети загиблих батьків. Ходою пройшли активісти і волонтери.

3ADD3A0C-8878-4658-A4C4-AACC4D562C5C_w610_r1_s

Читайте також:
У прифронтовій Авдіївці та Вугледарі відкрили пам’ятники Шевченку. ФОТО

В День Незалежності в окупованому Донецьку звучав гімн України. ВІДЕО

Українські волонтери привітали Донецьк із Днем Незалежності листівками з безпілотника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна