Маріуполець виготовляв вибухівку для бойовиків “ДНР”, які планували теракт у День Незалежності

 

Співробітники Служби безпеки України викрили у Маріуполі підпільну майстерню, в якій виготовлялися вибухівка на замовлення бойовиків “ДНР”, які планували здійснити теракт в Маріуполі під час святкування Дня Незалежності. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Правоохоронці затримали місцевого жителя, який у власному приватному будинку на околиці міста налагодив виробництво вибухівки та переробку травматичної зброї у вогнепальну. Під час обшуків співробітники спецслужби спільно з прокуратурою вилучили два майже готових вибухових пристрої, хімічні реактиви для виготовлення вибухівки, технічне обладнання для переробки зброї та боєприпасів”, – сказано в повідомленні.

За інформацією СБУ, замовниками двох вибухових пристроїв були бойовики “ДНР”, які планувала здійснити терористичні акти у Маріуполі під час святкування Дня Незалежності України.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
Як охороняють безпеку в Києві в День Незалежності. СПИСОК ПЕРЕКРИТИХ ВУЛИЦЬ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна