У Торецьку затримали інформаторку бойовиків “ДНР”. ВІДЕО

 

Учасницю інформаторської мережі бойовиків “ДНР”, що була ліквідована на початку серпня, затримали в Торецьку співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією.

Жінка – медичний працівник – у грудні 2014 року познайомилася в соціальних мережах з Оленою Чайковською (Гейшторовою), яка проживає на тимчасово окупованих територіях та веде підривну діяльність проти України на користь російських спецслужб і терористів “ДНР”.

На виконання її завдань медпрацівник збирала інформацію про поранених військовослужбовців, які потрапляли до лікарень Торецька, місця дислокації військових формувань, їх склад, важку бронетехніку, вогневі позиції, факти потрапляння у полон бойовиків т.зв. “ДНР”, розташування блокпостів тощо.

Також поплічниця отримувала від своєї кураторки завдання з фізичного знищення поранених військовослужбовців ЗСУ, які проходили стаціонарне лікування у медичних закладах, інформує прес-центр СБ України.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій) Кримінального кодексу України.

Спільниці терористів повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання їй міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
У Херсоні інформатору “ДНР” дали 5 років тюрми. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна