На Софійській площі державний прапор підняли президент Порошенко та донька загиблого героя з Донеччини

 

У Києві на Софійській площі почались урочистості з нагоди Дня державного прапора. У церемонії беруть участь президент України Петро Порошенко, військовослужбовці, учасники і ветерани АТО та високопосадовці.

Крім того, на площі зібралися сотні людей. До початку урочистостей біля металошукачів зібрався натовп людей. Конфлікті зфіксовано не було

“Синьо-жовті кольори та шеврони стали символом мужності наших захисників! З Днем Державного Прапора!” – написав у “Твітері” президент Петро Порошенко.

“Протягом років наш стяг став не просто символом державності – він майорить під час найважливіших подій в історії країни. Синьо-жовтий прапор став уособленням свободи, сили і єднання нашого народу”, – привітав українців прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Державний прапор на Софійській площі підняли президент Порошенко та Марія Рибак -донька депутата Горлівської міськради Володимира Рибака, якого бойовики жорстоко закатували за те, що не побоявся зняти з адмінбудівлі прапор “Донецької народної республіки” і встановити прапор України.

“Москва недарма боялася нашого прапора. Саме він поставив під національно-визвольні прапори мільйони українців наприкінці 80-х, а імперію ховали під “Ще не вмерла…” – сказав Порошенко.

Також перед присутніми виступила Рибак. Вона наголосила, що вважає український прапор символом боротьби українського народу в боротьбі за волю й незалежність.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих бійців АТО, які захищали ціною власного життя український прапор.

Читайте також:
У День Незалежності в Києві обмежать рух на низці вулиць. СПИСОК

Як святкувати День Незалежності в Києві. ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна