Кримські окупанти вирішили подати зустрічний позов проти України за “20-річний грабіж”

 

Окупаційна влада Криму у відповідь на заяву глави МЗС України Павла Клімкіна про те, що країна найближчим часом подасть справу з приводу суверенних прав у водах навколо Криму до суду на підставі UNCLOS – Конвенції ООН з морського права, хоче подати зустрічний позов – “за шкоду, завдану республіці в результаті двадцятирічного грабежу з боку української влади“. Про це повідомив самопроголошений “віце-прем’єр кримського уряду” Руслан Бальбек в коментарі російському виданню “РИА Новости“.

“Крим має право подати зустрічний позов і вимагати з України відшкодування збитків за грабіж, який здійснювався на півострові протягом двох десятиліть, коли під “шефством” київської влади проводилося розбазарювання кримських земель, нерухомості, забиралися дочиста всі зібрані податки, при цьому в розвиток інфраструктури та економіки регіону нічого не вкладалося “, – вважає Бальбек.

При цьому він заявив, що рішення суду на користь Києва, виконувати не будуть.

“Цілком можливо, і знайдеться той суд, який винесе рішення, яке зобов’язує Російську Федерацію підкоритися українським вимогам. Ось тільки ці вимоги будуть виконуватися лише в запаленій уяві судді і гарячковому маренні українських політиків”, – зазначив представник окупантів.

Читайте також:
Окупаційна “влада” Криму хоче виплатити заборгованість за зарплатою майном “Укроборонпрому”

Україна подасть позов проти Росії до Міжнародного трибуналу ООН з морського права

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна