Порошенко до СБУ: Ваші квартири – це та сама зброя

 

З нагоди 25-ї річниці проголошення Незалежності 20 учасників АТО з числа співробіників Служби безпеки України отримали ключі від нових квартир особисто від президента Петра Порошенка. Ще сто офіцерів отримали ордери з рук голови СБУ Василя Грицака та членів колегії Служби.

До Дня Незалежності до новозбудованих квартир в’їдуть загалом 304 родини службовців, з них 192 – протягом останніх двох днів, повідомляє прес-центр СБ України.

Глава держави підкреслив, що за останні кілька років співробітники СБУ отримали від держави рекордну кількість квартир. Зокрема, у 2015-2016 роках співробітники СБУ отримали 778 квартир. Лише цього року – 366, з яких 304 житлових приміщень було передано у Києві, та 62 – у регіонах.

За словами Порошенка, на черзі спорудження ще чотирьох будинків на 167 квартир, собівартість квадратного метра яких становить менше 9 тисяч гривень.

Більша частина тих, хто сьогодні отримує житло, є учасниками АТО.

“Дехто нас буде критикувати і скаже – як же так? В умовах, коли держава рахує кожну копійчину для того, щоб забезпечити Збройні сили України та інші силові підрозділи зброєю, речовим, харчовим, медичним забезпеченням, нібито квартири – це друга черга. Ні, категорично. Бо квартири – це та сама зброя, як і танки, кулемети чи будь-що інше. Коли співробітник Служби, офіцер, відчуває, що держава піклується про нього, що з родиною все добре, що в сімʼї мир та злагода, а діти мають можливість виховуватися у твердих патріотичних позиціях – на серці спокійніше і воювати легше”, – сказав президент.

Глава держави відзначив роботу СБУ у попередженні терористичних атак, що дозволило врятувати життя багатьом українцям.

По завершенні урочистої частини Петро Порошенко оглянув одну з квартир, яка надана родині співробітника СБУ Олександра Кульчицького. Доньки майора – 8-річна Дар’я та 1,5 річна Соломія – подарували президенту виготовлений власноруч подарунок.

У свою чергу, вручаючи ордери, голова СБУ Василь Грицак наголосив: “СБ України не на словах, а на ділі забезпечує співробітників квартирами, насамперед тих, хто пройшов та бере участь в антитерористичній операції”.

За його словами, показово, що на будівництво 112 квартир не витрачено жодної бюджетної копійки, вони побудовані винятково за кошти інвесторів.

Голова СБУ зазначив, що нинішній рік є рекордним з введення будинків в експлуатацію. Загалом у 2016 році черга на отримання житла скоротилася на 15%.
“До кінця року до нових квартир в’їдуть ще понад 150 сімей співробітників Служби”, – підкреслив Василь Грицак.

У порівнянні з минулими роками, спостерігається позитивна динаміка введення житла в експлуатацію. У 2010 році співробітникам ЦУ СБУ було виділено 75 квартир, у 2011 – 280, 2012 – 174, 2013 – 224, а у 2014 році – 6.

Читайте також:
Житло для військових у порядку експерименту купуватимуть за системою ProZorro

Міноборони прозвітувало, скільки квартир і за які кошти зараз надають військовослужбовцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна