Українських спостерігачів СЦКК обстріляли під Світлодарськом. ФОТО

 

Cпостережна група української сторони СЦКК (Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін) потрапила під обстріл з боку бойовиків незаконних збройних формувань “ДНР”. Інцидент стався вчора, 20 серпня 2016 року.
Про це йдеться в заяві керівника української сторони СЦКК генерал-майора Бориса Кременецького, оприлюдненій на сторінці штабу АТО у “Фейсбуці”.

“Військовослужбовці української сторони СЦКК у районі населеного пункту Світлодарськ поблизу позицій Збройних Сил України виконували заходи з фотофіксації порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків НЗФ ОРДО, які напередодні здійснили обстріл вказаного вище району із заборонених Мінськими домовленостями мінометних систем калібром 82 мм та 120 мм.
Незаконні збройні формування з 16.20 години до 16.45 години по вказаному району з напрямку населеного пункту Калинівка у напрямку населеного пункту Луганське випустили 15 мін калібром 82 мм та обстріляли з зенітної установки ЗУ-23-2 і великокаліберних кулеметів”, – ідеться в повідомленні.

У заяві підкреслюється, що автомобіль спостережної групи СЦКК УАЗ 31519-030М має чіткі позначення у вигляді великих літер “НМ”. Незважаючи на це, по ньому все одно вівся вогонь.

Внаслідок цього в авто пошкоджено переднє та заднє скло, запасне колесо, електрична проводка, передня панель, повітряний патрубок, кріплення радіатора, праві передні та задні двері, салон автомобіля, а також передня решітка.

Українська сторона СЦКК надає фото обстріляного авто (див. нижче).

Під час обстрілу особовий склад спостережної групи встиг сховатися в укриття та ушкоджень не отримав.
Пошкоджений автомобіль після вжитих СЦКК заходів з припинення вогню вдалося евакуювати з небезпечного району.

“Цей кричущий факт грубого порушення режиму припинення вогню та Мінських домовленостей з боку незаконних збройних формувань ОРДО повністю викриває їхню мету, може кваліфікуватися як злочин проти діяльності спостерігачів Спільного центру координації та контролю за припиненням вогню та стабілізації лінії розмежування сторін і підлягає винесенню для обговорення під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську”, – сказано в заяві генерала Кременецького.

Про обстріл спостережної групи української сторони СЦКК було негайно повідомлено Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні.

Українських спостерігачів СЦКК обстріляли під Світлодарськом 0
Українських спостерігачів СЦКК обстріляли під Світлодарськом 5

Українських спостерігачів СЦКК обстріляли під Світлодарськом 4

Українських спостерігачів СЦКК обстріляли під Світлодарськом 0

Українських спостерігачів СЦКК обстріляли під Світлодарськом 1

Українських спостерігачів СЦКК обстріляли під Світлодарськом 2

Українських спостерігачів СЦКК обстріляли під Світлодарськом 6

Читайте також:
В “ЛНР” інспірують обстріли Кадіївки нібито з боку ЗСУ,
щоб підтримувати “донецький” градус протистояння

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.