Суд дозволив НАБУ перевірити телефон Авакова з приводу рюкзаків

 

Солом’янський районний суд Києва дозволив детективам Національного антикорупційного бюро перевірити телефонні дзвінки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у справі про сумнівну закупівлю рюкзаків для МВС у фірми, з якою пов’язують його сина Олександра. Про це йдеться в постанові суду від 15 серпня ц.р.

Суд дозволив НАБУ вивчити інформацію про дзвінки Авакова в період з червня 2014 року по серпень 2016.

У реєстрі судових рішень з цього приводу читаємо:

 “За результатами проведених 09.02.2015 та 16.02.2015 року переговорних процедур закупівель, між Міністерством внутрішніх справ України та ФОП ОСОБА_3 24.02.2015 року укладено договір про закупівлю 1000 рюкзаків (лот № 4) на суму 2 100 000 грн. та 25.02.2015 року укладено договір з ТОВ «Дніпровенд» про закупівлю 5000 рюкзаків (лот № № 1-3) на суму 14 495 000 грн.

Вибір вказаних переможців відбувся за особистого втручання колишнього заступника Міністра внутрішніх справ ОСОБА_5

Разом з тим, у ТОВ «Дніпровенд» відсутнє необхідне обладнання, кваліфіковані працівники, наявність документального підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів.

Остання податкова звітність ТОВ «Дніпровенд» до контролюючого органу була надана 07.02.2014. У період часу з 01.01.2014 по 30.03.2016 контролюючі органи документальні перевірки (планові та позапланові) ТОВ «Дніпровенд» не проводили.

Вищевикладене свідчить про те, що ТОВ «Дніпровенд» (код ЄДРПОУ 36296623) не здійснює реальну господарську діяльність.

На даний час є підстави вважати, що закупівля вказаного товару була здійснена за завищеними цінами, а товар був поставлений не в повному обсязі.

Таким чином у органу досудового розслідування існує обґрунтована підозра, що службові особи МВС України за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Дніпровенд» (код ЄДРПОУ 36296623) уклали фіктивний правочин з метою заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах та їх подальшою легалізацією.”

Як відомо, колишній заступник Авакова Сергій Чеботар та його син Олександр фігурують у матеріалах кримінального провадження за фактом закупівлі в 2015 році 6000 рюкзаків для потреб МВС за завищеною ціною.

Раніше Національне антикорупційне бюро отримало доступ до банківських рахунків компанії-постачальника тактичних рюкзаків “Дніпровенд”, яку пов’язують із сином Авакова.

Нагадаємо, у лютому з’явилося відео з прихованої камери, на якому Олександр Аваков, імовірно, домовлявся з екс-заступником голови МВС Сергієм Чеботарем про поставку рюкзаків для підрозділів міністерства.

Раніше повідомлялося, що фірма-постачальник тактичних рюкзаків для МВС пов’язана з харків’янином Володимиром Литвином, який є другом сина Арсена Авакова.

Читайте також:
НАБУ взялося за рюкзаки Авакова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна