Найгарячіша точка зони АТО – знову Авдіївка

 

За минулу добу, 20 серпня, противник дещо активізувався. Російські окупаційні війська 71 раз відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил АТО. Про це повідомляє прес-центру штабу АТО у зведенні о 06:00.

Найбільше, 38 обстрілів, зафіксовано на Маріупольському напрямку. Вогонь з мінометів різного калібру та гранатометів противник відкривав по Новогригорівці та Старогнатівці, Талаківці, Широкиному, Красногорівці, Мар’їнці та Новотроїцькому.
По укріпленнях у Новогригорівці, Мар’їнці та Широкиному стріляли також із кулеметів великого калібру. У Широкиному до того ж активізувався снайпер. У Талаківці, Красногорівці та Мар’їнці супротивник задіяв бронетехніку.

На Донецькому напрямку ворог 26 разів порушував режим припинення вогню. Найгарячіше було на ділянці між Авдіївкою й північними околицями Горлівки, там противник вів вогонь із мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а з настанням темної пори доби провів серію обстрілів Авдіївки з важкої артилерії. Два десятки снарядів калібру 152 мм та понад чотири десятки – 122 мм випущено в бік позицій українських захисників.
В Авдіївці до того ж окупанти застосували БМП, а у Кіровому та Світлодарську – міномети калібру 82 мм.
Ще десяток 122 мм снарядів противник розстріляв по укріпленнях північніше Красногорівки.

На Луганщині вогонь із мінометів та гранатометів противник вів по Новозванівці та Кримському, стрілецьку зброю застосував у Новоолександрівці й Золотому. У Новоолександрівці також активність проявив ворожий снайпер.

Читайте також:
За два дні бойовики втратили вбитими 24 людини. Окупантів уже не везуть у морг, – ГУР

Російський найманець Шустров: “ДНР/ЛНР” – це бл*дство,
крім як “сіра зона”,  для РФ вони не цікаві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна