У Миколаєві чоловік у масці стріляв у поліцейських та кинув під їх авто гранату

 

У Миколаєві зловмисник у масці стріляв у поліцейського та кинув гранату під їх автомобіль. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в регіоні.

У повідомленні зазначається, що близько 5:00 ранку працівники поліції виїхали за викликом на Спортивну площу, де за повідомленням громадян, ходив озброєний чоловік у масці. Патрульні прибули за вказаним адресом та побачили невідомого, який, на появу поліцейського автомобіля почав стріляти, поранивши одного з правоохоронців.

Патрульні також застосували табельну вогнепальну зброю, в результаті чого було поранено і нападника.

Зловмисник продовжив чинити опір та, впавши на землю, діставши гранату, висмикнув чеку та кинув під патрульний автомобіль. На щастя, граната не вибухнула.

Злочинець та поліцейський госпіталізовані до лікарні, де наразі проводиться хірургічне втручання.

Правоохоронцями встановлено, що зловмисник раніше вже потрапляв у поле зору правоохоронців. Чоловік притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та зброї, а також – за спричинення тяжких тілесних ушкоджень. Зараз він перебуває під судовим слідством.

На місці події працюють співробітники поліції. Зброя, гільзи і граната вилучені та направлені на дослідження. Проводяться першочергові слідчі заходи, направлені на повне, всебічне та об’єктивне встановлення усіх обставин події .

Слідчим управлінням розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 348 Кримінального кодексу України “Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця”, що карається позбавленням волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Читайте також:
Під час “спецоперації” ФСБ в Криму під обстріл попав автомобіль цивільних. Інцидент окупанти не коментують

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна