Путін знову приїхав в окупований Крим

 

Президент Росії Володимир Путін у п’ятницю, 19 серпня, прибув на окуваний півострів Крим, де проведе оперативну нараду з членами ради безпеки РФ і відвідає молодіжний освітній форум “Таврида”. Про це повідомляє в російська агенція ТАСС.

В агентстві відзначають, що на попередній нараді 11 серпня були обговорені додаткові заходи безпеки громадян і об’єктів інфраструктури Криму “в зв’язку з запобіганням російськими спецслужбами теракту на півострові”.

Як відомо, за два роки з часу окупації Криму Росією Путін відвідав півострів як мінімум п’ять разів.
МЗС України неодноразово висловлював обурення візитами російських чиновників на незаконно анексовану територію АРК.

Крим став адресою однієї з перших “секретних” поїздок Путіна. В липні ц.р. Кремль заявив, що більше не буде повідомляти журналістам графік президента Росії.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ поширила заяву про начебто дві спроби українських військових влаштувати в Криму теракти та обстріли півострова з боку ЗСУ, під час яких загинули двоє російських силовиків. Президент Путін звинуватив владу України в тому, що вона “переходить до терору”. Українська сторона назвала такі заяви РФ “провокативною маячнею”.

ФСБ затримала загалом дев’ять осіб, обвинувачених у диверсійній діяльності проти РФ у Криму.

Читайте також:
Французьке видавництво перевидало атлас, виправивши помилку щодо Криму

МЗС України надіслало до виконкому СНД ноту з приводу спостереження
за “виборчим фарсом” у Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна