В Києві декомунізовують “Український дім”. ВІДЕО

 

З “Українського дому” в Києві демонтують радянський барельєф. Відео демонтажу опублікував  у “Фейсбуці” представник Українського кризового медіа-центру Сергій Малярчук.

Як повідомив директор “Українського дому” Юрій Стельмащук  виданню Cultprostir, демонтаж проводять відповідно до закону про декомунізацію, прийнятого у квітні 2015 року. Також він зазначив, що цей барельєф буде збережено, а в майбутньому його передадуть до музею тоталітаризму, який, за переконанням Стельмащука, невдовзі створять в Україні.

На барельєфах “Українського дому” зображені люди, образи яких символізують пролетарський шлях. Вони доповнювали композицію, в центрі якої колись розташовувався монумент Володимиру Леніну, оскільки раніше в будівлі “Українського дому” був музей вождя пролетаріату.

“Враховуючи те, що ми державне підприємство, на місцях барельєфів будуть державні символи – жовто-блакитні прапори, покриті фосфором і спеціальною фарбою, які будуть світитимуться в темряві”, – поділився планами стосовно того, чим замінять комуністичні барельєфи на фасаді “Українського дому” Стельмащук.

Читайте також:
“ОУНівці” дали Кличку час на демонтаж Щорса до Дня Незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна