США найближчими днями надасть Україні військову допомогу

 

Нові поставки військової допомоги Україні від США надійдуть найближчими днями. Про це в ефірі “Радіо Свобода” повідомив  американський посол в Україні Джеффрі Пайєтт.

“США надали Україні безпекову допомогу на 600 мільйонів доларів. І я дуже пишаюся тим, що досягнуто – і наші військові навчання у Яворові, і сучасна зброя, ще понад тисяча приладів нічного бачення. Нові поставки будуть найближчими днями”, – сказав Пайєтт.

На запитання, чи отримає Україна коли-небудь відомі протитанкові ракетні комплекси “Джавелін”, посол зазначив, що Україна спроможна сама забезпечити себе необхідною зброєю.

“Україна має потужну оборонну промисловість і має спроможність виробляти власну амуніцію. Я сподіваюсь, що завдяки співпраці між нашими промисловими галузями у найближчі місяці і роки потужності оборонної промисловості України будуть зміцнюватись”, – зазначив він.

Також Пайєт повідомив, що на святкування 25 річниці Незалежності України має прибути наступний посол США Марі Йованович.

“Буде моя наступниця – посол Марі Йованович, яка докладає героїчних зусиль, щоб бути тут на День Незалежності. І я дуже радий, що саме вона буде тут працювати після мене. Ми також будемо відзначати річницю далі протягом 2016 року”.

Читайте також:
Посла США в Україні Пайєтта замінить жінка, – ЗМІ

Посол США: Будь-які дії Росії не спроможні змінити європейський вибір України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна