Путінця Газманова не допустили на територію Литви

 

Російський співак Олег Газманов не зміг потрапити до Литви через індивідуальні санкції. Про це пише Delfi.lt.

За словами естрадного виконавця, його не випустили з аеропорту у Вільнюсі, незважаючи на наявність чинної шенгенської візи.

“Я в Литві, в аеропорту Вільнюса. Незважаючи на мою шенгенську візу, для якої в шенгенській зоні за правилами ЄС немає меж, мене не випускають з аеропорту” — написав Газманов у своєму “Інстаграмі”.

Він констатував, що існує таємний список небажаних в Литві громадян Російської Федерації.

За словами Газманова, заздалегідь дізнатися, хто знаходиться в переліку, не можна. Також литовська влада не надсилає жодних повідомлень особам, яким забороняють перебування на території країни.

Відомо, що в Газманова є італійська шенгенська мультивіза. Водночас кожна країна ЄС має право самостійно приймати рішення, чи допускати на свою територію власників шенгенських віз з інших країн.

Відтак активний прибічник політики Путіна Газманов переночував у готелі в аеропорту і залишив територію Литви на літаку.

Персоною нон грата в Литві 62-річний співак ледь не став після скандального виступу в Кремлівському палаці ще кілька років тому, коли виконав свій хіт “Сделан в СССР”.
Після концерту в литовському парламенті обговорювалася можливість назавжди закрити Газманову в’їзд в країну, але тоді ці жорсткі заходи не були схвалені.

Раніше повідомлялося, що в серпні 2014 року Латвія заборонила в’їзд трьом російським артистам – Йосипу Кобзону, Олегу Газманову і Валерії, які активно виступали на підтримку російської агресії в Україні.

Читайте також:
Литва – перша країна ЄС, яка взяла до виконання “список Савченко”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна