В українському центрі у Москві радикали з “Єдиної Росії” зірвали захід. МЗС відреагувало

 

У вівторок, 16 серпня, радикально налаштовані особи зірвали проведення заходів до 25 річниці Незалежності  України в Національному культурному центрі України в Москві.

Як повідомляє УНІАН, перед початком лекції доктора філологічних наук, професора Антона Антонова-Овсієнка “З історії незалежності України”, в будівлю увірвалися представники молодіжного крила російської партії влади “Єдина Росія“, які зірвали захід.

За словами співробітника Центру, в аудиторії, де проводилася лекція, висить карта України, де окуповані частини позначені як українські, і портрет президента України. Проте радикали почали скандувати “Крим – це Росія!”, ставити провокаційні запитання і тим самим зірвали захід.

Крім того, перед будівлею Центру проходив одиночний пікет, учасник якого по черзі тримав плакати з написами: “Ганьба тим, хто виправдовує тероризм”, “Свободу Мирославі Бердник” (проросійський блогер, яку допитала СБУ. Раніше ЗМІ поширили інформацію про нібито її затримання, – Н). Співробітник культурного Центру наголосив, що Центр не займається політичною діяльністю і подібні провокації неприпустимі.

У свою чергу Міністерство закордонних справ у зв’язку з інцидентом рішуче закликало російську сторону до неухильного дотримання нею взятих на себе міжнародно-правових зобов’язань щодо діяльності культурних центрів, зокрема щодо вжиття  вичерпних заходів із забезпечення безпеки персоналу і приміщення Національного культурного центру України в Москві та  недопущення подібних провокацій у майбутньому.

Міністерству закордонних справ Російської Федерації надіслано відповідну ноту.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна