Луценко після Ізраїлю обговорив кризу силових органів із керівниками НАБУ, САП, Порошенком і Ко

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко і керівники НАБУ Артем Ситник та САП Назар Холодницький провели зустріч, на якій обговорили останні конфлікти між працівниками ГПУ й Антикорупційного бюро. Про це повідомив Луценко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.
Перед цим Луценко перебував із кількаденним візитом в Ізраїлі.

“У зв’язку з інцидентом 12 серпня працівників НАБУ і ГПУ сьогодні після повернення зі службового відрядження разом з радником ГПУ, екс-помічником федерального прокурора США п. Богданом Вітвицьким провів заслуховування пояснень заступника генпрокурора Юрія Столярчука та начальника департаменту [розслідування економічних злочинів Володимира] Гуцуляка”, – написав генпрокурор.

Луценко з цього приводу також зустрівся з президентом Петром Порошенком і керівниками всіх правоохоронних структур.

“Завершив день нарадою з керівниками НАБУ і САП. Рішення підтвердили, що у нас спільні цілі і спільна відповідальність. Завтра разом проведемо брифінг”, – додав Луценко.

Нагадаємо, в Києві 12 серпня стався конфлікт між співробітниками Генпрокуратури і НАБУ. Оперативники Бюро, які здійснювали санкціоноване спостереження за прокурором Дмитром Сусом, були затримані й доставлені в Генпрокуратуру, де їх під тортурами тримали понад 10 годин. У цей час спецназ НАБУ застосував силу до працівників ГПУ.
Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальну провадження працівників Генеральної прокуратури, які викрали й утримували працівників НАБУ.

Цьому передував обшук, проведений Генпрокуратурою в НАБУ у справі про незаконну “прослушку”.

Читайте також:
Ситник: Війни між ГПУ й НАБУ немає, є приватні інтереси
департаменту “Кононенка-Грановського”

На пікеті під ГПУ оголосили про наміри відставити Луценка й нові вуличні акції на захист НАБУ

За поширення в інтернеті та ЗМІ відео “з поганим НАБУ” пропонують великі гроші, – волонтер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна