У Верховну Раду направлено подання щодо згоди на арешт судді Чауса

 

До Верховної Ради направлено подання щодо надання згоди на затримання та арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві.

Про це повідомляє “Українська правда” із посиланням на прес-службу Спеціалізованої антикорупційній прокуратури.

За даними видання, голова Верховного Суду Ярослав Романюк оперативно погодив подання про надання згоди на затримання та арешт судді Чауса, і 15 серпня документ скерували до Верховної Ради.

Нагадаємо, ввечері 9 серпня прес-служба Національного антикорупційного бюро повідомила, що суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса впіймали на хабарництві – він вимагав та отримав гроші у сумі 150 тисяч доларів США, тобто понад 3,7 млн. грн.

На місці передачі хабара Чаусу вилучили літрову скляну банку з грошима (згодом у НАБУ уточнили, що таких банок було дві).

Як суддя, Микола Чаус користується недоторканністю, тому затримати чи заарештувати його неможливо, доки на це не дасть згоди Верховна Рада. При цьому ВР до вересня перебуває “на канікулах”.

11 серпня Чаус не з’явився на призначений йому допит у НАБУ.

Микола Чаус на посаді судді займався багатьма резонансними справами. Він ухвалював рішення проти Автомайдану наприкінці 2013-го – початку 2014 років, у квітні 2016-го – скасував розшук олігарха Юрія Іванющенка, соратника Януковича.

Також суддя Чаус відомий обранням запобіжного заходу соратникові Ігоря Коломойського Геннадієві Корбану – в середині березня він відпустив Корбана з-під варти.

У жовтні минулого року Вища рада юстиції рекомендувала внести подання про звільнення Чауса разом з низкою інших суддів, які виносили неправосудні рішення проти активістів Автомайдану і Євромайдану.

Читайте також:
ВРЮ пояснила, чому скандального суддю Чауса не звільнили раніше

Впійманий на хабарі суддя Чаус раптово пішов у відпустку і може втекти з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна